Sikker tilbage på studiet

Oprettet d. under Safecount

Covid-19 har betydet, at flere videregående uddannelsesinstitutioner har været lukket for studerende gennem længere tid. Når det nye skoleår begynder, skal uddannelserne sørge for at overholde de forskellige forholdsregler for en mere sikker åbning.

Da de fleste uddannelser har mange bygninger til forskellige anvendelser, eksempelvis undervisningslokaler, forelæsningssale, laboratorier, biblioteker og kantiner. Udfordringen er at sikre at de rigtige foranstaltninger er på plads i hvert eneste lokale.

 

Ved at overvåge antallet af personer i et rum, kan det hjælpe til med at opfylde de sikkerhedsregler på hele uddannelsen:

  1. Kontrol af antal personer for at sikre social afstand på hele campus
  2. Forbedring af rengøringsplaner
  3. Optimering af plads der underudnyttes på grund af fjernundervisning.

Nedenunder viser vi hvordan et overvågningssystem af fodtrafik kan hjælpe med at gennemføre de tre foranstaltninger

 

Sikring af hele uddannelsesintuitionen, ind- og udgange samt enkelte rum

Opholdsovervågningen bruger sensorer der anonymt tæller alle personer der kommer ind eller ud af bygningen. Hvilket betyder at der i real time kan ses hvor mange personer der er i bygningen/lokalet.

 

Ved at placere sensorer i enkelte lokaler, såsom forelæsningssale, studielokaler, laboratorier, biblioteker eller fællesområder, kan person trafikken spores fra rum til rum og sikre at retningslinjerne for social afstand overholdes overalt på campus.

 

Ved at indstille en grænse for antal personer i rummet og parre visuelle displayskærme og advarsler i forbindelse med sensorerne, vil det kunne ses med det samme om det er sikkert at komme ind. Dette sikrer at studerende og personale ikke overskrider social afstand.


 

Rengøringsvedligeholdelse

Udover at bruge sensorer ved ind- og udgange til at tælle personer, kan de samme data bruges til at planlægge rengøring og vedligeholdelse. Baseret på hvor mange besøgende der har været i rummet. Dette fortæller personalet nøjagtigt hvornår de skal rengøre områder med høj trafik, såsom toiletter og kantiner.

For eksempel, hvis du vil rengøre hovedindgangens håndtag hver gang 50 personer er gået igennem, kan du oprette en advarsel der fortæller hvornår person nr. 50 er gået igennem døren.  I stedet for at planlægge rengøring baseret på tid, kan den planlægges efter antal besøgende.

 

Optimering af plads der ikke benyttes på grund af fjernundervisning.

Selvom universiteter sørger for at der er indført foranstaltninger, til at gøre åbningen af uddannelserne mere sikre, vil de studerende og medarbejderne stadig have en bekymring for at vende tilbage. Det gør at pladsen på uddannelsen ikke bliver udnyttet som den skal. Data fra overvågningssystemet kan vise, hvilke dele af uddannelsessituationen der er ledig og optimere pladsen og gøre at de studerende er mere spredt.

SafeCount er et brugervenligt overvågningssystem som kan det give studerende og personale en større sikkerhed, og samtidig gøre opmærksom på social afstand, hygiejne og Covid-19 forholdsregler.

SafeCount er bygget til tælle antal ind- og udgange anonymt. Systemet kan skaleres, så det passer til hele campus, der dækker alle bygninger og områder med høj  persontrafik. Sensorerne er opdaterede og sender direkte data ud. Det cloudbaserede SafeCount Plus giver mulighed for at spore data over hele universitetet.

 

 

Kontakt: René Husum for snak om Safecount


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar